Tilbake
Mads Nygård
Mads Nygård

BARON VON MÜNCHAUSENS ELLEVILLE SANNHET

I teaterstykket om Baron Von Munchhausen er det lekende mennesket og barnas fantasi som står i sentrum. 
Baron Von Munchhausen var en tysk offiser og anekdoteforteller (han døde i 1797) som ble kjent for sine mange skrønehistorier. Det ble skrevet fler bøker om disse historiene og første norske utgave kom i 1887 under tittelen "Baron von Münchhausens vidunderlige historier og eventyr". I dag regnes det som en del av den klassiske verdenslitteraturen. 

I Teater Jokers teaterunivers, gjennom bruk av tegneseriemime, dukker og masker blir publikum tatt med på en reise gjennom noen av Baronens forunderlige og utrolige skrønerier. I tegneseriemime skapes alt med kroppen, være seg en skog, en hest, ja hva som helst! 

Baronen reiser; til månen, til Russland, Tyrkia og i luftballong. 5 kropper skaper Baronens magiske verden, 5 stemmer skaper et magisk lydunivers.Han reiser i sin egen fantasi, slik vi vil at du som publikum skal reise med oss. 

Dette er en verden hvor de underligste ting kan skje; en verden uten umuligheter – bare muligheter! 


Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Akershus fylkeskommune, kulturseksjonen, DKS-enheten

Om kunstner / utøver / gruppe

Teater Joker har eksistert som fritt scenisk kompani siden 1990, da det ble etablert i Paris av Niels Peter Underland (fra Norge) og Nina Gyllensköld (fra Sverige).
Teater Joker har i over 20 år skapt ny teaterdramatikk for barn og ungdom, og har en tydelig kunstnerisk identitet og et eget scenespråk. Kompaniet drives i dag av Niels Peter Underland (kunstnerisk leder og grunnlegger), Kari Ramnefjell (daglig leder/produsent/skuespiller), Guri Glans (produsent/skuespiller) og Haakon Strøm (skuespiller).

Til sammen har Teater Joker underholdt nærmere en halv million barn og unge med sine underfundige og særegne teaterstykker.

Publikumskommentarer