Tilbake

Flagget følger flesket

Som helhet er utstillingen en undersøkelse av Norges rolle i den globale utviklingen, sett i lys av dagens flyktningsituasjon. Er det en konflikt mellom våre nasjonale grunnverdier og den lønnsomme egeninteressen? Hva bidrar til at mennesker legger ut på flukt, og hvilken rolle spiller Norge?

Den nasjonale selvfølelsen holdes også under lupen i utstillingen, og det stilles spørsmål ved hvordan vi forstår oss selv og hvordan vi ønsker å framstå internasjonalt. Utstillingen sammenfaller for øvrig med Stortingsvalget 11. september 2017, og Flagget følger flesket vil forholde seg aktivt til dette.

Lærerveiledning

Last ned:
Om utstillingen for lærere

Nedenfor finner du 3 vedlegg. Her er:

1) om arbeidene og kontekst

2) utstillingen 1.etasje

3) utstillingen 2. etasje

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Rælingen kommune
  • Kunstnere/grupper: ANNEX m/gjester 
  • Produsent: Liv Klakegg
  • I samarbeid med: Akershus kunstsenter
  • Idé/opplegg: ​Målsetningen vår er å lage en tilstandsrapport -og å få opp pulsen rundt akutte samtidsspørsmål. Hvordan bevare både suvereniteten og humaniteten i en stadig mer globaliserende verden? Utgangspunktet for samarbeidet var flukt og imigrasjon, som en sentral ting i vår tid. Dette temaet berører også svært mange andre sider ved vårt samfunn og selvforståelse, som vi ser oss nødt til å ta på alvor: Vi kommer oss ikke bort fra politikken!Med Flagget Følger Flesket lar vi samarbeidet omfatte flere sider ved ‘det nasjonale spørsmålet’, og utstillingen er direkte knyttet til Stortingsvalget 2017. Her vil vi skape et kunstnerisk rom for sosiale møter og kunnskapsorientering om vår velferd, og hva det i praksis bygger på.

Om kunstner / utøver / gruppe

ANNEX består av kunstnerne Marie Skeie, Mona Bentzen, Kjersti G. Andvig og Solveig Syversen. Gruppen  ble stiftet sommeren 2015 på bakgrunn av egne erfaringer og felles interesse for ulike aspekter ved migrasjons- og asylpolitikk. Vårt mål er å skape debatt og engasjement rundt viktige samfunnsmessige veivalg gjennom tradisjonelle og utradisjonelle uttrykk og rom.  Som gruppe har vi erfaring med praksis og teori på ulike fagfelt som feks: kunst, migrasjon, geografisk historie, samfunn, politikk, markedsføring, aktivisme, journalistikk, arkitektur og lederskap. Vi jobber med samfunnsengasjerende prosjekter med lokal forankring. Vi jobber med ulike utrykk og flere av arbeidene er sosial kunst. Dokumentasjon er en del av arbeidene som formidles både på papir og på nett. Gruppen er basert på Østlandet / Brussel, vi jobber på nasjonalt internasjonalt nivå.

Som kunstnere ønsker vi med prosjektet å undersøke hvordan kunst kan føre til økt deltakelse og være et virkemiddel i den offentlige debatten, spesielt i de deler som flyttes ut i det offentlige rom. Vi kombinerer faglig og kunstnerisk kompetanse i prosjektet og lar deler av research i prosjektet komme til uttrykk i prosjektet, både gjennom konkrete arbeider, publikasjon og i sosiale media.


Publikumskommentarer